Přeskočit na hlavní stránku
0

Který kolagen zvolit?

Který kolagen zvolit?

Který kolagen si vybrat, je otázka pro mnoho spotřebitelů. 100% přírodní, 100% čistý, jediný doporučený lékaři a lékárníky. Který je pro vás ten pravý?

Který kolagen zvolit nyní, když je na trhu stále více poskytovatelů? Pravděpodobně jste si všimli, že kolagen je v poslední době jedním z nejpopulárnějších doplňků stravy. V zájmu větší důležitosti svých výrobků začaly některé společnosti používat určitá tvrzení, která označují, že jejich výrobky jsou lepší nebo účinnější než jiné podobné výrobky od jiných výrobců.

Druhy označení na doplňcích stravy

Údaje o doplňcích stravy jsou veřejné informace týkající se funkce nebo jejího obsahu. Výrobci je používají především pro konkurenceschopnost. Existuje několik typů citací, jmenovitě:

  • smyslové, týkající se funkce
  • údaje o složkách a
  • srovnávací výroky.

Reference by měly být důvěryhodné, otevřené, čestné a v souladu se zákonem. Měly by existovat také podklady pro všechny výroky a tady vzniká jádro problému.

kateri kolagen izbrati 1

''Jediný kolagen doporučený lékaři a lékárníky''

Úplně na rovinu - doporučuje to lékař, protože skutečně přisuzuje produktu pozitivní účinky, nebo mu společnost platí pouze za reklamu tohoto produktu? Možná to pro Vás bude těžko k uvěření, ale některé společnosti si zaplatí množství vědeckých článků, takže výsledky pak ukazují v jejich prospěch. Již nějakou dobu je zákonem zakázáno, aby lékaři propagovali nebo dokonce prodávali doplňky stravy, ale stále se to stává často.

Ačkoli není jasné, kolik zdravotnických pracovníků je do této praxe zapojeno, v březnu 2010 byla zveřejněna studie na toto téma v časopise Nutrition Business Journal. V této studii zjistili, že ze 600 lékařů, naturopatů, chiropraktiků, odborníků na výživu a dalších lékařů si až 76% přivydělává prostřednictvím přímého prodeje doplňků stravy.
Analytici z oboru předpovídají, že zdravotničtí pracovníci budou v příštím desetiletí jedním z nejrychleji rostoucích prodejních kanálů doplňků stravy.

„Jediný certifikovaný kolagen“

Předpisy v oblasti doplňků stravy jsou poměrně volné. Je to přibližně stejné jako v kosmetice. Existuje alespoň 10 certifikátů pro přírodní kosmetiku a všechny se liší, pokud jde o požadavky. Totéž platí pro doplňky stravy. Všechny společnosti by měly dodržovat certifikáty a normy, jako je správná výrobní praxe (GMP) a správná farmakovigilanční praxe. Všechny ostatní dodatečné certifikáty získávají doplňky stravy od různých institucí, kde se testují vstupní suroviny a účinnost. Tyto testy však provádějí téměř všichni výrobci doplňků stravy, a proto nemusí být nutně certifikováni.
Až si budete příště kupovat jakýkoli doplněk stravy, zkontrolujte, zda je tam certifikát GMP z nějakého důvodu nebo výhradně pro marketingové účely.

„Jediný 100% čistý kolagen“

V zásadě musí být každá výchozí sloučenina prokázána jako 100% čistá a bez jakýchkoli nečistot, které by mohly představovat potenciální zdravotní riziko. Jediný 100% čistý kolagen také odkazuje na konečné složení doplňku stravy. Mnoho výrobců se rozhodlo pro 100% kolagenový přípravek bez dalších přísad. Na doplňcích jako jsou vitamíny a minerály v kolagenových přípravcích však není nic špatného. Ba naopak, mohou zlepšit vstřebávání kolagenu a podpořit jeho fungování nebo zlepšit jeho účinky.

''Nejlepší kolagen na trhu''

Tento argument je nepřímo srovnávací. Tyto typy tvrzení o doplňcích stravy jsou v zásadě zakázány, ale nikdy o nich není věřejně diskutováno. Na našem trhu existuje spousta kolagenových doplňků, které jsou pravděpodobně všechny dobré. Nenechte se tedy zmást takto přehnanými tvrzeními, protože ne všechny produkty fungují stejně pro každého. Někteří uvidí účinky již po jednom měsíci užívání kolagenového přípravku, zatímco jiní po stejné době užívání žádné účinky neuvidí.

Všechna výše uvedená tvrzení a mnoho dalších se používá k tomu, aby vrhly jiné konkurenční produkty do špatného světla.. Taková tvrzení lze použít i pro Gaia Naturelle Kolagen shot protože suroviny jsou stoprocentně čisté, doplněk stravy je vyráběn v souladu se správnou výrobní praxí (GMP) a má prokazatelnou účinnost. V souladu s pozitivními odezvami na produkt by jej bylo možné označit také za nejlepší na trhu. Nicméně vyzkoušejte sami a nechte Kolagen Shot mluvit sám za sebe!

Sdílet:

Používáme soubory cookies, abychom přizpůsobily web vašim potřebám.
Soubory cookies nenaruší vaše soukromí. Více ...